Diskretno i profesionalno poligrafsko testiranje

Poligrafsko testiranje zaposlenih

Seguridad Poligrafsko testiranje kandidata za posao Beograd

Poligrafsko testiranje zaposlenih svakom poslodavcu može olakšati brojne probleme. Preduzeća širom sveta radi zaštite svojih podataka troše značajna sredstva i štite se različitim sistemima nadzora i zaštite. U tu svrhu zapošljavaju stručnjake iz područja bezbednosti. Ipak se svejedno dešavaju incidenti koji su rezultat nepoštenja zaposlenih. Pokazalo se skoro nemoguće identifikovati zaposlenog koji je spreman izneveriti svog poslodavca, iako su neki od njih i bliski sa poslodavcem i stekli njegovo puno poverenje, dugo su u firmi i sl. Poznato je kako znatan broj zaposlenih tokom rada u preduzeću postaje nemaran i počne zanemarivati propisane bezbednosne postupke. Potpuno je jasno da je kao prevencija bilo kakvih neželjenih situacija, ali i u situacijama incidenata poligraf alat od nemerljive pomoći.

Poligrafsko testiranje zaposlenih – prednosti

Neki poslodavci strahuju da će primenom poligrafa u firmi narušiti pozitivnu radnu atmosferu. Međutim, moguće je poligrafsko testiranje unapred propisati ili najaviti, i to svim zaposlenim, članovima menadžmenta ili samo određenim kategorijama u firmi. Naime, tada među zaposlenim postoji jasna svest kako će oni, u neko vreme, biti rutinski ispitani na poligrafu, ili periodično ili ako se desi incident u firmi. To bitno utiče na njihovo nečinjenje postupaka koji bi ugrozili njihov status kod poslodavca. Takođe, isti efekat kod zaposlenih stvoriće njihovo saznanje da je poligrafsko ispitivanje prvi korak poslodavca ukoliko dođe do bilo kakve nepravilnosti ili incidenta koji narušava ugled ili poslovanje firme.

Periodična testiranja zaposlenih prvenstveno su usmerena prema zaposlenima koji će izigrati poslodavčevo poverenje. Sa druge strane imaju i efekat odvraćanja. Tako će i prestupi, koji bi inače bili počinjeni, biti unapred sprečeni.

Poligrafsko testiranje zaposlenih može dokazati ili odbaciti sumnju u počinjenje dela kao što su:

  • Odavanje tajnih podataka u vlasništvu preduzeća,
  • Odavanje intelektualnih vlasništva,
  • Odavanje informacija o učestvovanju na tenderima i ponuđenim cenama,
  • Odavanje informacija o tehnici i tehnologiji,
  • Odavanje informacija o novim proizvodima,
  • Odavanje informacija o broju zaposlenih, platama i ugovorima,
  • Interne krađe u preduzeću i prevare,
  • Istrage pronevera,
  • Provere istinitosti izjava

Zakonska regulativa poligrafskog testiranja zaposlenih

Kao i kod primene poligrafa prilikom zapošljavanja, Zakoni su jednako nedorečeni i kada je u pitanju ispitivanje već zaposlenog kadra. Od pojave poligrafa u Srbiji pa do danas, prisutne su polemike po pitanju dopuštenosti njegovog korišćenja. Ni novi Zakon o krivičnom postupku (ZKP) kao ni ZKP iz 2001. godine, nema odredbe o poligrafu. Niti se dozvoljava niti se zabranjuje upotreba poligrafa.

Poslodavac svoje nastojanje da poligrafski ispita zaposlene periodično ili u slučaju incidenta može formalizovati na način da tu obavezu unese u Ugovor o radu i reguliše je Pravilnikom o radu. Tada nalaz poligrafa može biti valjan dokument za dalje postupanje. U svim drugim situacijama, odnosno u slučajevima kada poligraf nije određen Ugovorom o radu, zaposleni mogu i ne moraju pristupiti ispitivanju.

Seguridad doo Beograd je ponosni član udruženja poligrafista Beograda.

5000+

Poligrafskih testiranja

30+

Godina iskustva

100%

Diskretno

Poligrafsko testiranje kandidata za posao

Poligrafsko testiranje kandidata za posao svakom poslodavcu može olakšati brojne probleme.

Seguridad Beograd diskretno poligrafsko testiranje kandidata za posao
Seguridad Poligraf Beograd fav icon

Seguridad d.o.o. Beograd

Ustanička 204a, Zvezdara 11050 Beograd, Srbija

Tel: 011 288 3836

Mob: 063 420 222

Mob: 063 800 6095

Email kontakt

O nama

Seguridad Beograd sprovodi poligrafsko testiranje prema strogim standardima i metodama koje su odobrile i prihvatile sve vodeće svetske poligrafske asocijacije.Naš poligrafski ispitivač Slobodan Zečević je potpuno kvalifikovan sa iskustvom od preko 30 godina rada na najtežim slučajevima u MUP-u Srbije.

Poligraf Beograd put do istine!

Poligraf Beograd Test Privatni Poligrafsko Testiranje Ispitivanje Privatno Sumnja Dokaz Sud na Sudu Pitanja Zahtev Detektor Laži Aparat Poligrafski Ispitivač Slobodan Zečević Dragan Ivanović Pitanja Izveštaj Zakon Laž Istina Neverstvo Preljuba Krađa Prevara Lažne Optužbe Porodični Privatni Problemi Zavisnost Kocka Istinitost Izjava Dobrovoljni Trudnice Deca Kako Prevariti Poligraf Maloletna Lica Posao Zaposleni Mobing Prevara Iskustva Testovi Cena Cenovnik Sertifikat Licenca Mup Novi Sad Niš Kragujevac Šabac Zrenjanin Subotica Kraljevo Novi Pazar Sombor Kruševac Užice Čačak Jagodina Priboj Prijepolje Zaječar Bor Pirot Kikinda Leskovac Gornji Milanovac Valjevo Srbija