Diskretno i profesionalno poligrafsko testiranje

Poligrafsko testiranje kandidata za posao

Poligrafsko testiranje kandidata prilikom zapošljavanja osigurava odabir poštenih, zrelih i pouzdanih kandidata. U odnosu na tradicionalno proveravanje kandidata putem ličnog postavljanja pitanja, putem intervjua, poligrafsko ispitivanje je preciznije i daje odgovore na pitanja koja Vas zanimaju. Pravovremeno otkrivanje nepoželjnih kandidata svakako je sjajna preventivna mera kojom minimalizujete kasnije zloupotrebe položaja od strane zaposlenog te čitav niz bespotrebnih neugodnosti.

Poligrafsko testiranje kandidata u sklopu postupka zapošljavanja ima za cilj smanjivanje rizika zapošljavanja lošeg radnika.

Poligrafsko testiranje kandidata za posao diskretno Seguridad Beograd

Poligrafsko testiranje kandidata – prednosti

Iskustva su pokazala da su prednosti koje poligraf donosi prilikom zapošljavanja sledeće:

 • Otkriva informacije koje nisu inače dostupne – Poligrafu, odnosno poligrafskom ispitivaču su dostupne informacije koje su inače poznate samo ispitaniku, kandidatu za posao.

 • Odvraća nepoželjne kandidate – Već samom informacijom o redosledu postupka za prijem u radni odnos gde je sastavni deo i poligrafsko ispitivanje, moguće je odvratiti od apliciranja kandidate koji bi tokom istog bili odbijeni. Važno je istaći ispravan način informisanja kandidata prilikom apliciranja za posao ili još ranije. Kao deo prijemnog postupka u firmu obavezno je i poligrafsko testiranje.

 • Olakšava proveru podataka o kandidatu – Kandidati se danas, pogotovo ako je reč o „osetljivim“ poslovima, na različite načine proveravaju. Često se ne podrazumeva bezbednosna provera, već svako prikupljanje informacija o kandidatu koje ne potiču od njega samog i nisu sastavni deo formalne dokumentacije (diplome, svedočanstva, sertifikati i sl.) koje kandidat prilaže uz CV.

 • Poligrafsko testiranje kandidata daje više korisnih informacija – Poligraf jednostavno „ima pristup“ informacijama koje su dostupne jedino ispitaniku i eventualno uskom krugu ljudi.

 • Identifikovanje problematične osobe – Poligrafom je moguće utvrditi da li se radi o osobi koja je problematična i to u vrlo kratkom vremenu.

 • Jeftinije je od drugih postupaka – Postupak poligrafskog ispitivanja je kratak (1-2 sata), a cena je ista bez obzira na „složenost“ ispitanika, što u krajnjem slučaju rezultira značajnom uštedom u vremenu i naravno novcu.

 • Efikasniji je od terenske provere i diskretan – Poligrafsko ispitivanje je diskretna metoda, bez uplitanja treće osobe, što garantuje da su eventualna kompromitujuća saznanja prikupljena poligrafskim ispitivanjem dostupna samo ispitivaču i u nekim slučajevima poslodavcu. Terenskim proverama obuhvata se veći krug ljudi što povećava mogućnost nelagode za proveravanu osobu.

Poligrafsko testiranje kandidata i područja provere

Poligrafsko testiranje kandidata za posao Vam omogućava da sa vrlo visokim stepenom pouzdanosti saznate sve detaljnije informacije. Svako radno mesto, odnosno svaki poslodavac propisuje određene uslove koje budući zaposleni treba da zadovolji. Neki od njih (školska sprema, fakultet, radni staž…) lako su proverljivi. Međutim, veliki broj uslova nemoguće je proveriti u zadatim okvirima i vremenu. Poligrafsko ispitivanje najčešće proverava iskrenost ispitanika u sledećim područjima:

 • Lojalnost prethodnim poslodavcima
 • Disciplinski problemi i prekršaji na poslu
 • Izmena biografskih podataka (CV)
 • Kvalifikacije, obrazovanje i radno iskustvo
 • Razlozi napuštanja prethodnog poslodavca
 • Pravi motivi zapošljavanja
 • Učestvovanje u kriminalnim aktivnostima
 • Kontakt sa kriminalnim miljeom
 • Podmićivanja i podmitljivost
 • Sklonost konzumiranju alkohola, droga i kockanje
 • Industrijska špijunaža

Zakon o poligrafu

Od pojave poligrafa u Srbiji pa do danas, prisutne su polemike po pitanju dopuštenosti njegovog korišćenja. Ni novi Zakon o krivičnom postupku (ZKP) kao ni ZKP iz 2001. godine, nema odredbe o poligrafu – niti se dozvoljava niti se zabranjuje upotreba poligrafa. Tako i primena poligrafa, kada je u pitanju zapošljavanje, nigde nije propisana. Međutim, nije ni zabranjena iako neki upotrebu poligrafa prilikom zapošljavanja pokušavaju da predstave kao nehumanu i brutalnu. Vrednost poligrafa nemoguće je osporiti. Naime, na isti način dalo bi se razgovarati i o humanosti ostalih postupaka kojima su podvrgnuti potencijalni zaposleni.

Poslodavac može poligrafsko testiranje kandidata formalizovati na način da tu obavezu unese u Uslove koje propisuje za određeno radno mesto. Između ostalih uslova da stoji i Obavezno poligrafsko testiranje kandidata za posao.

Seguridad doo Beograd je ponosni član udruženja poligrafista Beograda.

Poligrafsko testiranje zaposlenih

Poligrafsko testiranje zaposlenih svakom poslodavcu može olakšati brojne probleme.

Poligrafsko testiranje zaposlenih profesionalno Seguridad doo Beograd
Seguridad Poligraf Beograd fav icon

Seguridad d.o.o. Beograd

Ustanička 204a, Zvezdara 11050 Beograd, Srbija

Tel: 011 288 3836

Mob: 063 420 222

Mob: 063 800 6095

Email kontakt

O nama

Seguridad Beograd sprovodi poligrafsko testiranje prema strogim standardima i metodama koje su odobrile i prihvatile sve vodeće svetske poligrafske asocijacije.Naš poligrafski ispitivač Slobodan Zečević je potpuno kvalifikovan sa iskustvom od preko 30 godina rada na najtežim slučajevima u MUP-u Srbije.

Poligraf Beograd put do istine!

Poligraf Beograd Test Privatni Poligrafsko Testiranje Ispitivanje Privatno Sumnja Dokaz Sud na Sudu Pitanja Zahtev Detektor Laži Aparat Poligrafski Ispitivač Slobodan Zečević Dragan Ivanović Pitanja Izveštaj Zakon Laž Istina Neverstvo Preljuba Krađa Prevara Lažne Optužbe Porodični Privatni Problemi Zavisnost Kocka Istinitost Izjava Dobrovoljni Trudnice Deca Kako Prevariti Poligraf Maloletna Lica Posao Zaposleni Mobing Prevara Iskustva Testovi Cena Cenovnik Sertifikat Licenca Mup Novi Sad Niš Kragujevac Šabac Zrenjanin Subotica Kraljevo Novi Pazar Sombor Kruševac Užice Čačak Jagodina Priboj Prijepolje Zaječar Bor Pirot Kikinda Leskovac Gornji Milanovac Valjevo Srbija