Diskretno i profesionalno poligrafsko testiranje

Poligraf Beograd poligrafsko ispitivanje Seguridad doo Beograd

Poligrafsko testiranje i ispitivanje

O nama

Poligraf Beograd - poligrafsko ispitivanje

Detektivska agencija Seguridad Beograd

Seguridad Beograd sprovodi poligrafsko testiranje prema strogim standardima i metodama koje su odobrile i prihvatile sve vodeće svetske poligrafske asocijacije. Naš poligrafski ispitivač Slobodan Zečević je potpuno kvalifikovan sa iskustvom od preko 30 godina rada na najtežim slučajevima u MUP-u Srbije.

Zajedno kombinujemo znanje, bogato iskustvo i precizne rezultate na visokom nivou sa regulisanim radnim okvirom i strogim etičkim kodeksom. Nakon što je obavljeno poligrafsko testiranje i istina napokon utvrđena naši klijenti su u mogućnosti da donose odluke na osnovu dobijenog verifikovanog izveštaja. Iz iskustva možemo reći da izveštaj često pomaže popravljanju odnosa, a ne uništavanju istih.

Poligrafsko testiranje

Poligraf (detektor laži) je instrument koji grafičkim putem istovremeno registruje više emocionalnih, autonomnih promena u organizmu osobe koja se ispituje. Poligraf registruje simptome koji nastaju kao posledica promene u unutrašnjim funkcijama organizma. Na poligrafu na dati  stimulans se dobija odgovor koji nije pod kontrolom centralnog nervnog sistema. Poligraf (detektor laži) aparat meri intenzitet emocija na osnovu praćenja promena disanja, pulsa, krvnog pritiska. Takođe meri električni otpor kože dok osoba odgovara na postavljena pitanja. Važno je naglasiti da je gotovo nemoguće prevariti poligraf. To proizilazi iz jednostavne fiziološke činjenice da je nemoguće odjednom kontrolisati sva četiri parametra koji se ispituju.

Poligraf (detektor laži) kao uređaj idealno je sredstvo u brojnim situacijama koje iziskuju hitne i precizne odgovore. Poligrafski nalaz pomaže da se postupak donošenja odluke svede na najkraći mogući vremenski period. Poligraf predstavlja usavršeni instrument koji precizno evidentira sve promene u krvnom pritisku, pulsu, disanju i psihogalvanskom refleksu ispitanika. Promene u fiziološkim reakcijama koje nastaju prilikom poligrafskog ispitivanja ostaju zabeležene na poligramu, koji tumače posebno edukovana i obučena lica – poligrafski ispitivači.


Detektor laži

Poligraf kao instrument ne otkriva direktno laž, već detektuje emocionalne reakcije ispitanika. Poligrafsko ispitivanje je u osnovi isprovocirana psihološka situacija u koju je doveden ispitanik postavljanjem unapred pripremljenih pitanja. Poligraf (detektor laži) registruje pojedina afektivna stanja koja nastaju prilikom davanja lažnog odgovora na pitanja. Prilikom poligrafskog ispitivanja emocionalne promene se registruju i istovremeno prate na poligramu. Na kraju se procenjuje njihov intenzitet kao posledica odgovora na postavljena pitanja iz testa. Laž je vezana za kompleks straha od otkrivanja pa zbog toga dolazi do jakih fizioloških promena izazvanih jakim emocionalnim stanjem.


Poligraf u Srbiji

Od pojave poligrafa u Srbiji pa do danas, prisutne su polemike po pitanju dopuštenosti njegovog korišćenja. Ni novi Zakon o krivičnom postupku (ZKP) kao ni ZKP iz 2001. godine, nema odredbe o poligrafu. Niti se dozvoljava niti se zabranjuje upotreba poligrafa. U svom radu Seguridad doo Beograd koristi model LX4000 kompanije Lafayette, sa najnovijim softverom, svetskog lidera u ovoj oblasti. LX4000 kompanije Lafayette je verifikovan za službenu upotrebu širom sveta.

Poligrafsko testiranje Seguridad Beograd put do istine

Poligraf test

Poligrafsko testiranje – postupak

Danas je tehnika postavljanja testova dostigla vrhunac u pogledu detaljne razrade. Postoji čitav niz testova od kojih su najčešći metoda vrhunca napetosti (eng. POT – Peak of Tension Test) i test kontrolnih pitanja (eng. CQT – Control Question Test). CQT test kombinuje niz relevantnih i irelevantnih pitanja i kontrolno pitanje.

Metodu koju mi najčešće primenjujemo je test relevantnih i irelevantnih pitanja (CQT). Ovaj metod se zasniva na postavljanju jasnih pitanja o okolnosti dela koje se istražuje i to u nizu sa drugim irelevantnim pitanjima. Veština ispitivača, iskustvo i izbor metode su od najvećeg značaja za uspeh testiranja. Za precizne rezultate najvažnija je dobra interpretacija (očitavanje) poligrama. To zahteva od ispitivača iskustvo uz poznavanje psihologije i fiziologije.

Za uspešno poligrafsko testiranje, koje je u 97 % slučajeva verodostojno, od presudne je važnosti stručnost i iskustvo ispitivača / poligrafiste.

Usluge poligrafskog testiranja u našem preduzeću su poverene najstručnijem ispitivaču Slobodanu Zečeviću. Naš poligrafski ispitivač ima više od 30 godina staža i prakse u Kriminalističkoj Upravi Policije MUP Beograd. Slobodan Zečević je radio na rešavanju najsloženijih krivičnih slučajeva, a broj ispitanika, koji premašuje 5000 ispitanih lica, svrstava ga među najbolje stručnjake ne samo u Srbiji već i u Istočnoj Evropi.


Detektor laži

Poligraf test

U zavisnosti od toga koliko je težak problem, detektor laži može da traje i do 2 sata. Obično će biti predloženo do 10 pitanja od kojih se 2 do 3 odnose posebno na pitanje koje je prouzrokovalo problem. Pitanja predložena tokom privatnog ispitivanja detektora laži osmišljena su tako da otkriju činjenice. Na primer, želećete da znate da li je partner bio neveran, koliko često i možda sa koliko ljudi ili konkretno s kim i da li se dogodio neki seksualni kontakt. Možda želite da znate koliko dugo traje određena afera. Može se i postaviti pitanje kada je veza započela i / ili okončala. Obično nije uputno postavljati pitanja koja se odnose na ono šta osoba veruje ili šta je njihovo mišljenje o nekom pitanju.

Poligraf intervju

Ostatak su pitanja koja ispitivač treba da postavi u svrhu stručne metrike i ponašanja u izgradnji profila predmeta. Nakon što dobije pisanu saglasnost ispitanika poligrafski ispitivač ukratko upoznaje lice sa radom uređaja i tek nakon toga pristupa se testiranju. Ispitanik se povezuje sa aparatom koji precizno registruje i meri promene u fiziološkim reakcijama i daju mu se instrukcije da na pitanja odgovara kratko sa „Da“ i „Ne“. Pitanja se spremaju pre samog testa, prema određenim metodama. Na osnovu intervjua sa licem koje se testira sastavljaju se pitanja koja su u vezi sa specifičnošću konkretnog slučaja i ličnošću ispitanika.

Nakon završenog testiranja sastavlja se Izveštaj o izvršenom poligrafskom ispitivanju u pisanom obliku. Izveštaj se sastoji od nalaza u kome se navode indikatori na postavljena pitanja pojedinačno, mišljenja i procena ispitivanja.

Poligraf Beograd poligraf test detektor lazi diskretno

Izjava

Dobrovoljni pristanak na poligrafsko testiranje

Mora se imati u vidu da je princip dobrovoljnosti neprikosnoven. Dobrovoljni pristanak ispitanika može se postići adekvatnim pristupom i dobrim objašnjenjem zašto se treba testirati. Ujedno na pristanak utiče princip rada i tehnike poligrafskog testiranja. Apsolutno je neprihvatljiv pristanak pod prinudom, putem ucene, zastrašivanjem i sl.

Po pravilu, nevino osumnjičene osobe pristaju na testiranje poligrafom zato što smatraju da će na taj način brzo dokazati svoju nevinost. Osoba koja je kriva pristaje na testiranje, jer smatra da će odbijanje testiranja biti protumačeno kao indicija krivice.

Da bi se ispoštovao princip dobrovoljnosti, Zapisnik o poligrafskom testiranju, sadrži i Izjavu o dobrovoljnom pristanku na poligrafsko testiranje. Ako lice ne potpiše izjavu o dobrovoljnom pristanku na testiranje, neće biti podvrgnuto poligrafskom ispitivanju.

U bilo kojoj fazi ispitanik može u toku ispitivanja da odustane od daljeg poligrafskog testiranja ako izjavi da pisanu saglasnost koju je prethodno dao – povlači.


Kategorije

Lica koja su nepodobna za poligrafsko testiranje

Pojedine kategorije lica nisu podobne za poligrafsko testiranje zbog svojih psihofizičkih nedostataka, koje su stalne ili trenutne i zbog tog razloga nisu u stanju da normalno reaguju. Poligrafsko testiranje se ne preporučuje osobama sa ozbiljnim srčanim problemima (ugrađen pejsmejker, velika aritmija i sl.), psihičkim bolesnicima, trudnicama i deci mlađoj od 15 godina.

Kontaktirajte nas

Saznajte punu i pravu istinu!

Telefon

Adresa

Ustanička 204a, Zvezdara 11050 Beograd, Srbija

Tačno i pouzdano

Godina iskustva

100 % Diskretno

Sertifikovani ispitivač

Seguridad Poligraf Beograd fav icon

Seguridad d.o.o. Beograd

Ustanička 204a, Zvezdara 11050 Beograd, Srbija

Tel: 011 288 3836

Mob: 063 420 222

Mob: 063 800 6095

Email kontakt

O nama

Seguridad Beograd sprovodi poligrafsko testiranje prema strogim standardima i metodama koje su odobrile i prihvatile sve vodeće svetske poligrafske asocijacije.Naš poligrafski ispitivač Slobodan Zečević je potpuno kvalifikovan sa iskustvom od preko 30 godina rada na najtežim slučajevima u MUP-u Srbije.

Poligraf Beograd put do istine!

Poligraf Beograd Test Privatni Poligrafsko Testiranje Ispitivanje Privatno Sumnja Dokaz Sud na Sudu Pitanja Zahtev Detektor Laži Aparat Poligrafski Ispitivač Slobodan Zečević Dragan Ivanović Pitanja Izveštaj Zakon Laž Istina Neverstvo Preljuba Krađa Prevara Lažne Optužbe Porodični Privatni Problemi Zavisnost Kocka Istinitost Izjava Dobrovoljni Trudnice Deca Kako Prevariti Poligraf Maloletna Lica Posao Zaposleni Mobing Prevara Iskustva Testovi Cena Cenovnik Sertifikat Licenca Mup Novi Sad Niš Kragujevac Šabac Zrenjanin Subotica Kraljevo Novi Pazar Sombor Kruševac Užice Čačak Jagodina Priboj Prijepolje Zaječar Bor Pirot Kikinda Leskovac Gornji Milanovac Valjevo Srbija