Poligrafista

  • Poligrafista Slobodan Zecevic
    Poligrafista Slobodan Zecevic

Značaj poligrafiste

Poligrafista treba da bude obučen za svoj posao i da ima najmanje 150 slučajeva testiranja pod kontrolom mentora koji ga obučava, pre nego što krene u samostalan rad. Jedna od bolnih tačaka poligrafije u Srbiji to "ko sve hoće time danas da se bavi" jer Poligraf može da bude opasna stvar u pogrešnim rukama.

Danas može svašta da se kupi na internetu i na tržištu su dostupni razni detektori laži kojekakvih proizvodjača koji ne zadovoljavaju propisane standarde. U svom radu Detektivska agencija Seguridad koristi model 4000LX kompanije Lafayette, svetskog lidera u ovoj oblasti, verifikovan za službenu upotrebu širom sveta. 

Poligrafista Slobodan Zečević

Usluga poligrafskog testiranja u nasoj Agenciji poverena je Slobodanu Zečeviću koji ima više od tridesetpet godina staža i prakse u Kriminalističkoj Upravi Policije MUP-a Beograd, gde je radio na poligrafskom ispitivanju i rešavanju najsloženijih krivičnih dela, a broj ispitanika, koji premašuje hiljade ispitanih lica, svrstava ga među najbolje stručnjake ne samo u Srbiji već i u Evropi. Stalna usavršavanja, praćenje najnovijih tendencija poligrafije donela su mu domaće i međunarodne licence za rad u preko 180 zemalja. Slobodan Zečevic je i licencirani instruktor poligrafa od strane MUP-a Republike Srbije. Sertifikat Instruktor poligrafa MUP-a  Medjunarodni sertifikat